Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice u raskošnom sosu od pečuraka

Ćuftice u raskošnom sosu od pečuraka

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Ćuftice u raskošnom sosu od pečuraka
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ne dozvoljavamo sebi da ćufitce serviramo bez sosa, a ovaj sos od pečuraka je prosto neverovatan"

Potrebni sastojci

  • luk - mala glavica
  • peršun - prstohvat
  • mleveno meso - 400 g
  • jaje - 1 komada
  • hleb - 1 kriška, suv
  • kumin - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • sos
  • maslac - grudva
  • so
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • pečurke - 250 g, miks
  • brašno - 2 kašike
  • biber - prstohvat
  • sok od limuna - 3 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu. U njega dodajte jaje, hleb natopljen u vodi, iseckan luk. Začinite kuminom, biberom i peršunom. Zamesite mleveno meso i oblikujte ćuftice.

Ispržite ih. Isecite na sitno pečurke. Izdinstajte ih u maslacu u šerpi deset minuta. Možete da dodate tri kašike tople vode. Zapržite dve kašike brašna u tiganju.

Sipajte 200 ml tople vode. Začinite oraščićem, solju i biberom. Mešajte dok se ne zgusne. Dodajte pečurke i sok od limuna u sos od pečuraka. Ostavite 4 minuta.

Poređajte ćutice u sos.

Servirajte ćuftice u raskošnom sosu od pečuraka u društvu krompir pirea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: