Mleko sa pirinčem i slatkom od jagoda

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
03/05/2019
"I onda smo pomislili - zašto ne bismo stavili malo slatka od jagoda - sad nam je teško da opišemo koliko je ukusno "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za mleko sa pirinčem
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 150 g
  • vanila - 1 mahuna
  • za domaće slatko od jagode
  • jagode - 200 g
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu na ringli sipajte šolju pirinča i dve šolje vode. Sačekajte da voda proključa i kuvajte dok pirinač ne upije vodu. Kada nabubri i kada se zgusne, dodajte sveže i kokosovo mleko i promešajte.

Sipajte šećer i dodajte vanilu. Možete da stavite i mahunu za bolju aromu.

Kuvajte mleko sa pirinčem još 20 minuta na umerenoj vatri.

Sklonite posudu sa vatre i dodajte pavlaku. Sipajte aromatično mleko sa pirinčem u čaše i ohladite ga malo.

Za to vreme napravite slatko od jagoda za garnir. Isecite jagode na komadiće i stavite ih u kaserolu, zajedno sa šećerom i neka se kuva na umernoj vatri, dok se šećer otopi i smesa se ne zgusne kao za slatko.

Garnirajte kokosovo mleko sa pirinčem sa toplim slatkom od jagoda. Servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar