Način pripreme
U duboku posudu na ringli sipajte šolju pirinča i dve šolje vode. Sačekajte da voda proključa i kuvajte dok pirinač ne upije vodu. Kada nabubri i kada se zgusne, dodajte sveže i kokosovo mleko i promešajte.
Sipajte šećer i dodajte vanilu. Možete da stavite i mahunu za bolju aromu.
Kuvajte mleko sa pirinčem još 20 minuta na umerenoj vatri.
Sklonite posudu sa vatre i dodajte pavlaku. Sipajte aromatično mleko sa pirinčem u čaše i ohladite ga malo.
Za to vreme napravite slatko od jagoda za garnir. Isecite jagode na komadiće i stavite ih u kaserolu, zajedno sa šećerom i neka se kuva na umernoj vatri, dok se šećer otopi i smesa se ne zgusne kao za slatko.
Garnirajte kokosovo mleko sa pirinčem sa toplim slatkom od jagoda. Servirajte.