Način pripreme
Počnite sa spremanjem testa mešajući brašno i maslac u posudi. Izgnječite rukama da dobro pomešate. Dodajte jaje i zamesite glatko testo. Ako je neophodno ohladite na kratko u frižideru.
Razvijte testo u tanku okruglu koru i pokrijte njom posudu za tart. Pritisnite po zidovima i ivicama i odstranite suvišnu količinu koja izlazi van kalupa. Pospite brašnom, napravite rupice po kori viljuškom, da se ne stvore baloni sa vazduhom tokom pečenja. Stavite list papira za pečenje preko kore, napunite pasuljem, koji će poslužiti za težinu. Pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Iseckajte luk i izdinstajte ga u grudvi maslaca. Razbijte dva jaja u posudu i umutite ih. Dodajte u njih pavlaku za kuvanje i izdinstan luk. Narendajte sir i dodajte. Završite nadev sitno iseckanim listovima bosiljka.
Isecite paradajz na debele kolutove. Zapržite ih na kratko u tiganju zajedno sa grudvom maslaca, origanom, prstohvatom šećera i soli. Izvadite iz tiganja i odvojte ljuske.
Sipajte nadev od pavlake u ispečen tart. Odozgo poređajte zapržen paradajz. Vratite tart u rernu na 180 stepeni na još 15-20 minuta.