Glazirane šargarepe sa semenkama bundeve

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
05/05/2019
"Za šargarepe kao delikates....."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 kg
  • balsamiko sirće - 200 ml
  • med - 100 g
  • semenke bundeve - 50 g
  • šećer - 1 kašika
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite šargarepe. Blanširajte ih u kipućoj vodi 8-10 minuta. Dodajte prstohvat soli i šećer u vodu.

Pomešajte jednake količine meda i balsamiko sirćeta u posudi. Prebacite blanširane šargarepe u marinadu i promešajte dobro.

Stavite glazirane šargarepe preko lista papira za pečenje u široku posudu za pečenje.

Pospite semenkama bundeve i prelijte maslinovim uljem u tankom mlazu. Pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar