Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Tanak Hleb»Integralna pogača sa semenkama bundeve

Integralna pogača sa semenkama bundeve

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5029k435
Integralna pogača sa semenkama bundeve
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
12/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Specijalno za ljubitelje zdrave ishrane - ukusna integralna pogača sa semenkama bundeve"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • voda - 350 ml
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 ravna kađičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 3 šolje, belo
  • integralno brašno - 1 šolja
  • ulje - za premazivanje
  • semenke bundeve - 50 g
  • miks semenki - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml mlake vode izmrvimo kvasac sa šećerom, promešamo i ostavljamo na toplom da nadođe. U plehu pomešamo dve vrste brašna, sipamo kvasac, dodajemo jaje, so, ulje i preostalu vodu.

Promešamo viljuškom na gustu kašu, dodajemo po malo od brašna i mesimo srednje meko testo. Ne treba da se lepi.

Testo ostavljamo u plehu u kojem ćemo peći, na papiru za pečenje. Odozgo namažemo uljem i posipamo sa malo brašna. Nadolazi 50 minuta, opušta se i puca odozgo.

Ne mesimo više nego samo posipamo uljem i semenkama. Stavljamo u rernu na 170-180 stepeni. Pečemo 35-40 minuta dok ne bude gotovo. Vadimo i nakon toga pokrivamo krpom da bude meka i da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: