Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa pečurkama

Brusketi sa pečurkama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Brusketi sa pečurkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Dajte nam francuski hleb i ostavite nas sa njim 20 minuta, a posle se uverite koliko ukusno spremamo"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čenova
  • šampinjoni - 250 g
  • soja sos - 2 kašičice
  • parmezan - 30 g
  • majčina dušica - 1 - 2 struka
  • peršun - 1/2 struka
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite francuski hleb na kriške. Poređajte u tavu i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pecite ih na 200 stepeni oko 10 minuta.

Sitno iseckajte crveni luk i čenove belog luka. Prodinstajte ih sa kockom maslaca. Dodajte so i biber.

Očistite i isecite šampinjone na tanke listiće. Pojačajte vatru i dodajte ih u tiganj sa lukom.. Dodajte još bibera. Sitno iseckajte strukove peršuna , zajedno sa drškama, pa dodajte i njih. Dodajte i listove majčine dušice i soja sos. Posolite smesu pre nego što je sklonite sa ringle.

Narendajte parmezan. Izvadite hleb iz rerne. Posipajte preko sir, zatim stavite od smese sa pečurkama i ponovo posipajte parmezan.

Servirajte bruskete dok su topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: