Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Kobasice u lisnatom testu

Kobasice u lisnatom testu

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Kobasice u lisnatom testu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"To nisu samo kobasice u lisnatom testu - to su neverovatno ukusne pitice."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 paket
  • kobasice - 4 komada, svinjske
  • čedar - 6 - 7 parčića
  • senf - 2 - 3 kašike
  • jabuka - 1 - 2 komada
  • maslac - 30 g
  • šećer - 1 kašika
  • majčina dušica - 6 - 7 strukova
  • jaje - 1 komad
  • susam - 30 g
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite unutrašnjost jabuka. Isecite ih na kocke.

Zapržite kobasice u jako ugrejanom tiganju. Kada postanu zlataste izvadite i izdinstajte jabuke u istom tiganju.

Dodajte šećer i listove sveže majčine dušice. Začinite biberom i solju i ostavite jabuke da se karamelizuju.

Isecite kobasice na jednake parčiće od po 5-6 cm. Isecite listove lisnatog testa na pravougaonike.

Uvijte svako parčence kobasice u tanko parče sira čedra. Namažite pravougaonike lisnatog testa senfom. Sipajte kašiku smese od jabuke i stavite odozgo kobasice. Dodajte struk majčine dušice i uvijte u rolnu.

Poređajte rolne u posudu za pečenje postavljenu listom papira za pečenje. Namažite umućenim žumancem i pospite susamom.

Ispecite pitice u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 12-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: