Način pripreme
Oljuštite prvi sloj praziluka i operite ga. Rasecite ga po sredini i isecite ga na polumesece.
U tiganj stavite malo masnoće i zapržite ga dok ne postane zlatast. Isključite i ostavite da se blago ohladi.
Dodajte malo soli, bibera, kisele pavlake i promešajte.
Otvorite lisnato testo, stavite praziluk do polovine i ravnomerno rasporedite.
Pospite kačkavaljem i poređajte parčiće lososa. Zatvorite preostalom polovinom i pritisnite krajeve. Može i pomoću viljuške da se uradi.
U malu posudicu stavite žumance, sveže mleko i ulje. Promešajte i namažite gornji deo riblje pite pomoću silikonske četke.
Pospite ribnik bademima i pecite u posudi za pečenje prethodno postavljenoj papirom za pečenje na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Prijatno uz ovaj dimljeni losos u lisnatom testu.