Francuski bageti

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
07/05/2019
"Da li ste čuli za francuske bagete - nećete naći ukusnije od ovih "
Priprema2 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno32 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 750 g
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi kvasac razmutite u 50 ml tople vode. Ostavite ga na stranu i dodajte mu prstohvat brašna.

Brašno i so pomešajte i prosejte. Dodajte šećer i maslinovo ulje.

Napravite udubljenje. Isipajte kvasac i dodajte vodu. Zamesite meko testo. Neka odstoji 2 sata.

Napravite bagete i pecite u umerenoj rerni oko pola sata.

U slučaju da imate rernu bez ventilatora, onda stavite male činijice sa vodom oko posude, gde se peku bageti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar