Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Klasični francuski čizkejk

Klasični francuski čizkejk

Klasični francuski čizkejk
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kako li francuskinje čuvaju dobru liniju, kad je oko njih toliko mnogo iskušenja?"

Potrebni sastojci

  • maslac - 200 g ili margarin
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za nadev
  • sitan sir - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 180 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte maslac. Zamesite testo u mrvice. Ohladite na kratko.

U odgovarajućem kalupu oblikujte koru, blago podižući stranice i formirajući zidove.

Umutite jaja sa šećerom i dodajte ih u sitan sir. Dodajte i vanilin šećer. Sipajte smesu u sredinu kalupa i zagladite.

Pecite čizkejk oko 45 minuta na 180-200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: