Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Ukusne ružice od pečuraka sa čeri paradajzom

Ukusne ružice od pečuraka sa čeri paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ukusne ružice od pečuraka sa čeri paradajzom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Apetit dolazi sa jelom, a u našem slučaju - sa ružicama"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 14 komada
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • topljeni sir - 150 g
  • dimljeni vrat - 100 g ili but
  • masline - 10 komada, crne
  • margarin - 50 g, ili maslac
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i odvojite dršku. Poređajte ih u pleh, namazan uljem. Poređajte korene i rasporedite oko pečuraka.

Kašikom stavite punomasni margarin ili maslac, pospite sa malo soli. Isecite topljeni sir na krugove i stavite jedno parče u svaku pečurku.

Dimljeni but isecite na trake i uvijte kao ružu, u sredinu stavite čeri paradajz, ako je veliki prepolovite ga.

Oko paradajza stavite komade maslina. SIpajte pola šolje vode i stavite da se peče dok ne ostane na masti.

Ako volite više maslaca, stavite komade u pleh za dodatni ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: