Način pripreme
U tiganju zagrejte maslac i redom dodajte naseckani mladi luk, beli luk, kiseljak i na kraju spanać oceđen od viška vode. Ostavite da se dinstaju i malo omekšaju uz neprestano mešanje.
Kada voda malo ispari dodajte pavlaku za kuvanje, ostavite još 5 - 10 minuta na vatri da se zgusti i dodajte u smesu mirođiju, mlevenu slačicu, so, crni biber, kumin i izmrvljene ili sitno naseckane ljute papričice.
Ostavite sa strane nadev da se u potpunosti ohladi.
Ako je testo zamrznuto, ostavite ga na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Blago ga razvijte oklagijom i nasecite ga namočenim nožem na jednake kvadrate.
U svaki kvadratić stavite po jednu supenu kašiku nadeva. Četkicom namažite vodom krajeve kvadratića kako bi se zalepio.
Rukama zatvorite testo i oblikujte kao ružice. Prebacite ružice u tepsiju na papir za pečenje. Pomešajte žumance jajeta i ulje, dobro izmešajte i četkicom namažite buhtlice.
Pitice od lisnatog testa obilno namažite susamom i lanenim semenom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom ili na 200 ako je bez, na srednjoj rešetci na otprilike 8 do 10 minuta dok ne porumene.
Pitice možete poslužiti kako tople, tako i ohlađene.
Ukusne ružice od lisnatog testa sa zelenim nadevom su gotove.