Zec punjen jagnjećim iznutricama

09/05/2019
"Polovina jagnjećih oznutrica za supu, a sa drugom polovinom napunite zeca, zato što bude odlično "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1.5 kg, ceo
  • jagnjeće iznutrice - od 1/2 jagnjeta
  • luk - 1 - 2 glavice
  • pirinač - 400 g
  • nana
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca dobro operemo i osušimo ubrusom. Skuvamo iznutrice u posoljenoj vodi i iseckamo na sitne komade.

Propžite u delu ulja sitno iseckan luk. Dodajte pirinač i takođe malo propržite, stavite i iznutrice.

Skinite sa vatre, dodajte so i biber po ukusu i na kraju peršun i nanu.

Promešajte i napunite zeca nadevom.

Veliki deo pirinča neće stati u zeca, njega dodajte prilikom pečenja u plehu.

Zeca ušijte i namažite maslinovim uljem. Stavite u pleh, sa strane sipajte preostali nadev i sipajte 2 šolje vode ili vino i uvijte folijom.

Pecite na 180 stepeni sat i po, nakon toga skinite foliju i pecite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar