Zec punjen bulgurom

27/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Zec je napunjen, a nadev je od bulgura - ko želi da ga proba "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1 ceo zec, oko 1, 5 kg
  • luk - 1 glavica, crni ili vezica mladog
  • bulgur - 1 šolja
  • pečurke - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • vino - 1 šolja, crno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro zeca i natrljajte ga spolja i iznutra solju i mlevenim biberom.

Zagrejte pola maslaca i zapržite iseckani luk, narendanu šargarepu i isečene pečurke.

Čim omekšaju dodajte bulgur, promešajte da se zaprži i dolijte oko 2 šolje vode ili bujona.

Začinite začinima i mešajte, dok bulgur ne upije tečnost.

Napunite zeca nadevom i zašijte ga. Stavite ga u podmazanu posudu za pečenje i dolijte šolju vina.

Ako vam je ostalo nadeva možete da ga rasporedite sa strane.

Dobro namažite zečetinu maslacem i aalevom paprikom, stavite list folije i stavite da se peče oko sat i po u umereno zagrejanoj rerni.

Posle sklonite foliju i zapecite dok ne preplane.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar