Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Kaša»Kaša od bundeve sa pirinčem i maslacem

Kaša od bundeve sa pirinčem i maslacem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kaša od bundeve sa pirinčem i maslacem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Neveroavtan desert koji će vas odmah osvojiti - i ukus i aroma"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kuvana, topla
  • pirinač - 100 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 100 ml, gde se kuvala bundeva
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 5 - 6 kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite bundevu u posudu da se kuva.

Kada bude gotova, pomoću prese za krompir je ispasirajte, dok je još topla.

Bundevi dodajte vodu, gde se kuvala (100 ml/ i vratite na ringlu.

Pirinač dobro operite, dok voda ne bude providna pri pranju.

Čim smesa proključa, dodajte oprani pirinač i so i ostavite da se kuva 10 minuta.

Sklonite sa vatre, a onda dodajte kravlji maslac i šećer.

Sve dobro promešajte, dok se šećer ne otopi, pa sipajte 500 ml mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: