Način pripreme
Prosevamo brašno u duboku posudu. Pravimo udubljenje i unutra stavljamo vodu, so, sirće i ulje. Zamesimo testo. Treba da bude meko. Posipamo brašnom sto, na kojem ćemo raditi. Mesimo dobro testo. Podelimo na deset jednakih delova. Od svakog oblikujemo loptu.
Stavljamo ih u odgovarajuću posudu i pokrivamo krpom na toplom mestu. Za to vreme operemo jabuke i oljuštimo. Očistimo jabuke i izrendamo. Ocedimo ih od soka. Stavljamo ih u posudu. U jabuke dodajemo 1 kesicu cimeta, 2 kašičice prezle.
Posipamo brašnom sto i svaku loptu razvučemo oklagijom u oblik pravouaonika. Pre toga posipamo brašnom sto, takođe i oklagiju da se testo ne lepi. Na list stavljamo od smese od jabuka, ravnomerno rasporedimo.
Pomešamo u maloj posudi dve vrste šećera. Posle posipamo šećerom. Posipamo sa malo ulja i uvijamo. Posle uvijenu koru uvijamo u rolat u oblik puža. Tako radimo sa svim loptama.
Poređamo uvijene puževe u pleh, obložen papirom za pečenje i pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad se ispeku, obilno posipamo šećerom u prahu.