Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Dve vrste ćuftica sa kačkavaljem

Dve vrste ćuftica sa kačkavaljem

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Početnik
22242
Dve vrste ćuftica sa kačkavaljem
Fotografije: Shteriu Djarov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Puno ćuftica sa mnogo vrsta kačkavalja – ne možemo a da ne budemo zadovoljni. Probajte."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 300 g
  • dimljeni kačkavalj - 100 g ili drugi po želji
  • krompir - 1 kg
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 125 g
  • začini - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso umesimo sa 300 g kačkavalja i dva jajeta i začinima po ukusu. Dodajemo slaninu, alevu papriku i kumin.

Mleveno meso podelimo na 12 ćuftica, a u svaku stavimo parče dimljenog kačkavalja.

Od ostatka napravimo u male ćuftice i uvaljamo u brašno. Velike poređamo u pleh i pečemo u rerni. Male ćuftice ispržimo.

Za pire krompir, maslac i sveže mleko. Krompir prethodno oljuštimo, isečemo i skuvamo.

Ocedimo vodu i dodamo skoro celo malo pakovanje maslaca i oko pola litra svežeg mleka na kilogram krompira – možda malo više, soli po ukusu.

Pogledajte i koje su tajne proporcije savršenog mlevenog mesa za ćuftice, kao i koji začini idu u mleveno meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: