Način pripreme
Isecite svinjetinu na žulijen trakice ili zalogaje. Operite svo povrće i takođe ga iseckajte.
U dubokom tiganju ili šerpi zagrejte ulje i pržite meso dok ne ostane samo na masnoći.
Dodajte seckani luk. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri 5-6 minuta dok luk ne omekša.
Zatim dodajte pečurke, šargarepu i papriku. Promešajte. Oljuštite i sitno iseckajte paradajz. Dodajte i njega.
Na kraju posolite po ukusu, dodajte biber i alevu papriku i sitno seckani peršun. Kuvajte na laganoj vatri dok ne bude gotovo.
Kavarmu podelite u 4 đuvečarice. U sredini napravite udubljenje i u njega ubacite slomljeno jaje. Pecite ih 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kavarma na rodopski način sa svinjetinom je spremna.