Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma sa topljenim sirom u omletu

Pileća kavarma sa topljenim sirom u omletu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Pileća kavarma sa topljenim sirom u omletu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
31/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Da li vam je palo na pamet da napravite kavarmu na ovaj način? Vredi"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 150 g
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • paprike - 2 - 3 komada
  • belo vino - 100 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • čubar
  • topljeni sir - 200 g
  • biber
  • za jedan omlet
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 kašika
  • brašno - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na polumesece i zaprži se u masnoći. Dodajte isečeno meso i pečurke, dinstajte dok ne promeni svoju boju. Dodajte isečene paprike i paradajz.

Pospite začinima i sipajte vino. Ostavite meso da se krčka na slaboj vatri.

U međuvremenu napravite 4 omleta.

U jedan kraj svakog omleta sipajte smesu, poređajte parčiće sira i prekrijte drugim delom omleta.

Servirajte kavarmu sa garnirungom po izboru.

Pileća kavarma sa topljenim sirom u omletu je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: