Ostrige sa bejbi spanaćem na mediteranski način

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
15/05/2019
"Imate ostrige, a ne znate kako da ih pripremite - evo vam odgovora "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ostrige operite. Otvorite, stavite jestivi deo u jednu polovinu ljušture. Sačuvajte sok. Ljuštire stavite u pleh sa morskom soli.

Luk i beli luk sitno iseckajte i pržite jedan minut u ugrejanom maslacu. Dodajte spanać, blanširan, oceđen od vode i iseckan. Dodajte uzo, promešajte i sačekajte da ispari.

Spanać začinite solju, biberom i sosom za morske plodove. Nadev pospote sa malo prezle, začinite iseckanim peršunom.

Na kraju prelijte proceđenim sokom od ostriga. Gotovu smesu rasporedite preko ostriga. Pecite 15 minuta u ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, na gornjem grejaču.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar