Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Korpice od paradajza sa nadevom u mlečnom sosu

Korpice od paradajza sa nadevom u mlečnom sosu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Korpice od paradajza sa nadevom u mlečnom sosu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zante šta kažu kulinari - nije dovoljno da je hrana samo ukusna, ona treba da bude spremljena sa mnogo pažnje, meraka i mašte"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 8 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 120 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • čubar
  • biber
  • bosiljak
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • kiselo mleko - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oblikujte paradajz kao korpicu. Luk i šargarepa se dinstaju u malo ulja. Dodajte im mleveno meso, pirinač i na kraju izdubljeni deo paradajza.

Dodajte začine i ostavite da se kuva dok ne bude gotovo. Napunite korpice od paradajza i poređajte ih u posudu za pečenje. Sipajte vodu i pecite na 180 stepeni dok paradajz ne omekša.

Jaja se umute sa mlekom i brašnom. Sipajte sos, preostao od pečenja i dodajte začine.

Ako je neophodno, sipajte još vode i kuvajte nekoliko minuta. Servirajte korpice od paradajza preko mlečnog sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: