Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Korpice od paradajza sa sirom

Korpice od paradajza sa sirom

Zornitsa Hristova MihovaZornitsa Hristova Mihova
Inovator
882717031
Korpice od paradajza sa sirom
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 2
16/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Predjelo koje možete servirati toplo i hladno, ali obavezno sa vinom"

Potrebni sastojci

  • sir - 250 g
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 6 - 7 komada, veliki (zavisi od broja ljudi)
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo sir i potopimo kriške hleba u sveže mleko. Paradajz vadimo kašikom.

Propržimo u masladcu luk i dodajemo sir, izmrvljene kriške hleba i jaja.

Dodajemo i unutrašnjost paradajz. Stavljamo biber po ukusu.

Po želji možemo posuti peršunom. Promešamo smesu i punimo paradajz. Poređamo u pleh, namazan uljem.

Stavljamo jedno po jedno jaje u svaki paradajz. Prelivamo sa 1 šoljom vode i 2-3 kašike maslaca u kojem smo pržili luk.

Pečemo u umerenoj rerni 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: