Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći žilijeni u mlečnom sosu od tikvica

Pileći žilijeni u mlečnom sosu od tikvica

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pileći žilijeni u mlečnom sosu od tikvica
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Prijatno sa pilećim žilijenima u mlečnom sosu od tikvica!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica, mali
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • maslinovo ulje
  • kari - po želji
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko su vam dosadile pržene tikvice, evo jednog drugačijeg recepta sa tikvicama.

Pileće grudi isecite na pileće žilijene. Stavite ih u đevđir, posolitge i dobro nabrašnite. Višak brašna istresite. Sitno iseckajte luk i tikvice.

U tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja. Ubacite prvo luk i preržite ga na nekoliko minuta, nakon čega dodajte tikvicu i nastavite sa prženjem još 5 minuta. Dodajte nabrašnjene žuliene.

I njih propržite na kratko, začinite biberom i sipajte mleko. Poklopite posudu i kuvajte jelo dok meso ne omekša. Za otprilike 10 minuta je gotovo.

Sklonite tiganj sa ringle. Izvadite, a sos pasirajte. Naređajte meso na odgovarajući tanjir za posluživanje i prelijte sosem. Dobija se divna piletina u sosu!

Neka vam je slatko sa Pilećim žilijenima u mlečnom sosu od tikvica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: