Način pripreme
Ukoliko su vam dosadile pržene tikvice, evo jednog drugačijeg recepta sa tikvicama.
Pileće grudi isecite na pileće žilijene. Stavite ih u đevđir, posolitge i dobro nabrašnite. Višak brašna istresite. Sitno iseckajte luk i tikvice.
U tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja. Ubacite prvo luk i preržite ga na nekoliko minuta, nakon čega dodajte tikvicu i nastavite sa prženjem još 5 minuta. Dodajte nabrašnjene žuliene.
I njih propržite na kratko, začinite biberom i sipajte mleko. Poklopite posudu i kuvajte jelo dok meso ne omekša. Za otprilike 10 minuta je gotovo.
Sklonite tiganj sa ringle. Izvadite, a sos pasirajte. Naređajte meso na odgovarajući tanjir za posluživanje i prelijte sosem. Dobija se divna piletina u sosu!
Neka vam je slatko sa Pilećim žilijenima u mlečnom sosu od tikvica!