Uvijeni jagnjeći kebap

20/05/2019
"Dozvolite nam da vam predstavimo ovo kulinarsko remek-delo. I nemojte se gurati, nećemo ga podeliti ni sa kim!"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrevamo ulje i u njemu propržimo jagnjetinu, isečenu na kockice, dodajemo sitno iseckan luk, izgnječen beli luk i biber, pržimo dok meso ne omekša. Dodajemo paradajz pire i vodu, koliko da pokrije sastojke.

Dinstamo 30 minuta na umerenoj vatri. Dodajemo očišćene i isečene paprike, nakon toga paradajz i ostavljamo da se krčka dok ne ostane na masti.

Isečemo očišćen i oljušten patlidžan i tikvicu po dužini na kriške debljine do 3 mm. Posolimo i namažemo uljem. Pečemo povrće na gril tiganju ili teflonskom tiganju dok ne omekša.

Isečemo šargarepu i krompir na kockice. Pržimo ih redom, počinjemo sa šargarepom, dodajemo krompir i posolimo i dinstamo kratko.l

Gotove tikvice i patlidžan ređeamo u ovalnu, kupastu posudu, smenjujemo ih i ostavljamo ivice da vise sa strane posude. Preko sipamo meso i odozgo dodajemo krompir sa šargarepim.

Uvijamo jelo čvrsto sa ivicama patlidžana i tikvica koje vise. Pažljivo stavljamo odozgo pleh za pečenje i okrećemo kebap, trudimo se da sačuvamo oblik. Pokrivamo rendanim kačkavaljem.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar