Način pripreme
U šerpi ugrevamo ulje i u njemu propržimo jagnjetinu, isečenu na kockice, dodajemo sitno iseckan luk, izgnječen beli luk i biber, pržimo dok meso ne omekša. Dodajemo paradajz pire i vodu, koliko da pokrije sastojke.
Dinstamo 30 minuta na umerenoj vatri. Dodajemo očišćene i isečene paprike, nakon toga paradajz i ostavljamo da se krčka dok ne ostane na masti.
Isečemo očišćen i oljušten patlidžan i tikvicu po dužini na kriške debljine do 3 mm. Posolimo i namažemo uljem. Pečemo povrće na gril tiganju ili teflonskom tiganju dok ne omekša.
Isečemo šargarepu i krompir na kockice. Pržimo ih redom, počinjemo sa šargarepom, dodajemo krompir i posolimo i dinstamo kratko.l
Gotove tikvice i patlidžan ređeamo u ovalnu, kupastu posudu, smenjujemo ih i ostavljamo ivice da vise sa strane posude. Preko sipamo meso i odozgo dodajemo krompir sa šargarepim.
Uvijamo jelo čvrsto sa ivicama patlidžana i tikvica koje vise. Pažljivo stavljamo odozgo pleh za pečenje i okrećemo kebap, trudimo se da sačuvamo oblik. Pokrivamo rendanim kačkavaljem.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.