bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Jagnjeća sarma sa mlečnim prelivom

Jagnjeća sarma sa mlečnim prelivom

Jagnjeća sarma sa mlečnim prelivom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 9
20/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ne, ne nije san, ovo je pravi ostvaren san svakog gladnika - Aromatična sarma sa jagnjećim iznutricama"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet
  • nana - 1 veza, sveža
  • mladi luk - 3 veze
  • mladi beli luk - 2 - 3 veze
  • peršun - ½ veze
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi.

Isecite veze mladog luka sitno. Ugrejte ulje u dubokoj posudi i sotirajte luk minut-dva. Posolite i začinite biberom. Sipajte biber i pržite kratko dok zrna ne postanu providna.

Nakon toga dodajte 2 šolje bujona u kojem ste kuvali iznutrice i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost.

Pripremite preliv za sarmu tako što umutite jaja sa kiselim mlekom. Začinite solju i biberom i sveže izrnendanim muskatnim oraščićem. Dodajte supenu kašiku brašna i promešajte.

Isecite jagnjeće iznutrice na komade. Iseckajte sitno listove sveže nane i strukove mladog belog luka. Skinite posudu sa pirinčem i dodajte unutra meso i zelene začine.

Promešajte dodajte kašiku aleve paprike i dodajte još jednu šolju vode iz jagnjećeg bujona.

Prelijte prelivom i prebacite jagnjeću sarmu u rernu na 200 stepeni 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: