Način pripreme
Skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi.
Isecite veze mladog luka sitno. Ugrejte ulje u dubokoj posudi i sotirajte luk minut-dva. Posolite i začinite biberom. Sipajte biber i pržite kratko dok zrna ne postanu providna.
Nakon toga dodajte 2 šolje bujona u kojem ste kuvali iznutrice i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost.
Pripremite preliv za sarmu tako što umutite jaja sa kiselim mlekom. Začinite solju i biberom i sveže izrnendanim muskatnim oraščićem. Dodajte supenu kašiku brašna i promešajte.
Isecite jagnjeće iznutrice na komade. Iseckajte sitno listove sveže nane i strukove mladog belog luka. Skinite posudu sa pirinčem i dodajte unutra meso i zelene začine.
Promešajte dodajte kašiku aleve paprike i dodajte još jednu šolju vode iz jagnjećeg bujona.
Prelijte prelivom i prebacite jagnjeću sarmu u rernu na 200 stepeni 30-35 minuta.