Način pripreme
Jagnjeće iznutrice dobro operite hladnom vodom. Džigericu ubacite u vrelu vodu na 2-3 minuta.
Ostale iznutrice kuvajte u posoljenoj vodi oko jednog sata. Kada budu gotove, procedite ih, a bujon nemojte da bacate.
Ohlađene jagnjeće iznutrice naseckajte na male komade. Luk, beli luk i pešurke, takođe iseckajte na sitno. U dubokoj šerpi zapržite pirinač dok ne postane prozračan, pa mu dodajte beli luk, luk i pečurke.
Dodajte alevu papriku, so i biber po ukusu. Dodajte jagnjeće iznutrice i naseckanu nanu i sipajte oko 700 ml bujona.
Kuvajte dok smesa ne provri i prebacite sve u pravougaoni pleh. Pokrijte folijom i pecite jagnjeću sarmu oko 50 minuta na 180 stepeni.
Pripremite preliv, izvadite pleh, sklonite foliju i prelijte mlečnu smesu. Vratite u rernu bez folije i pecite dok ne bude gotovo.
Moja jagnjeća sarma sa pečurkama je fantastična!