Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Tarator od avokada i krastavaca sa dimljenim lososom

Tarator od avokada i krastavaca sa dimljenim lososom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Tarator od avokada i krastavaca sa dimljenim lososom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 2
21/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Gurmanski tarator sa dimljenim lososom - prefinjeno i ukusno"

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad
  • krastavac - 2 komada
  • dimljeni losos - 100 g
  • masline - 30 g, crne
  • lešnici - 20 g
  • kisela pavlaka - 60 g
  • limun - 1 komad
  • mladi luk - 1 komad
  • mirođija - 4 - 5 strukova
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • korijander - 4 - 5 strukova
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krastavac na krupnije komade. Prepolovite avokado, odvojite košticu i dodajte meso od voća u krastavac.

Sipajte kiselu pavlaku. Posolite i pasirajte. Dodajte sok od limuna u smesu.

Pripremite toping za tarator, zapecite lešnike u suvom tiganju.

Sitno iseckajte masline. Iseckajte korijander, peršun, mirođiju i mladi luk.

Iseckajte zapečene lešnike i smesu sa maslinama i svežim voćem.

Ukrasite tarator sa parčetom dimljenog lososa i pospite topingom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: