Način pripreme
Prepolovite i očistite paprike. Nakon toga ih stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i začinite prstohvatom soli. Pecite na 250 stepeni 15-20 minuta.
Za marinadu za paprike:
Isecite peršun i mirođiju na sitno. Pomešajte ih u posudi sa 3 kašike maslinovog ulja, kašikom sirćeta i kašičicom soli i šećera.
Izvadite u posudu pečene paprike i poklopite na nekoliko minuta. Oljuštite ih i dodajte u posudu sa marinadom.
Za keks od parmezana:
Pomešajte u posudi 4 kašike brašna, 2 kašike parmezana i 100 g hladnog maslaca i zamesite rukama. Od gotovog testa oblikujte rukama keks i stavite ga u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Pospite parmezanom pre nego što ih stavite u rernu na 4-5 minuta na 250 stepeni.
Za mus:
Zapecite 30 grama oraha na suvom tiganju, posle ih isecite na sitno i pomešajte sa sitnim sirom i kašikom maslinovog ulja, promešajte smesu.
Na kraju sklopite jelo stavljajući začinjene paprike, gotov keks od parmezana i mus od sitnog sira.