Način pripreme
Keks za tortu stavite u kuhinjski robot i sameljite. Maslac otopite. Pomešajte keks sa njim i dobro umesite. Sipajte smesu na dno kalupa sa pokretnim dnom i rukom rasporedite smesu, da dobijete koru od keksa.
Zatim u dubokoj činiji umutite tečnu pavlaku zajedno sa 2 kašike šećera u prahu. Dodajte kiselu pavlaku i dva pakovanja krem sira. Ponovo umutite, ali ovaj put manjom brzinom.
Pola crne čokolade i pola bele sitno iseckajte. Kad ih isitnite, isipajte ih u smesu sa pavlakom i kašikom sve promešajte.
Želatin razmutite prema uputstvu sa pakovanja. Dodajte ga smesi od pavlake i promešajte. Isipajte preko kore od keksa i pomoću špatule ravnomerno rasporedite i blago poravnajte parfe.
Na kraju krupno narendajte obe vrste čokolade za ukras i stavite parfe od sladoleda u zamrzivač na 8-9 sati.