Način pripreme
Prosejemo brašno u veliku posudu u pomešamo ga sa solju.
U mlakom mleku aktiviramo kvasac, u koji stavljamo šećer i malo brašna.
U posudi mutimo dobro jaja sa kiselim mlekom, sirćetom istopljenom (ali ne vrelom) masnoćom.
U pripremljeno udubljenje sipamo aktiviran kvasac i tečne sastojke. Zamesimo meko i nelepljivo testo. Stavljamo ga u namazanu posudu i ostavljamo ga da odstoji 40 minuta. U prostoriji treba da je toplo.
Nadev za pitu pripremamo mešajući umućena jaja sa sirom i kačkavaljem narendanim na krupno.
Naraslo testo prebacujemo na nabrašnjenu radnu površinu i mesimo ga kratko. Podelimo ga na 4 dela, oblikujući svaki od njih u lopticu. Razvijamo ih u tanku kori. Mažemo ravnomerno njenu površinu istopljenom masnoćom i raspoređujemo četvrtinu nadeva. Uvijamo u rolat koji blago uvrnemo.
Poređamo ih poput puža u posudu za pečenje koja je prethodno namazana masnoćom. Pokrivamo pamučnom krpom i ostavljamo na toplom oko 25 minuta. Poređajte kore u prethodno pripremljenu posudu za pečenje.
Burek pečemo na 200 stepeni u početku, a nakon što se zarumeni smanjujemo na 180.
Nakon što ga izvadimo iz rerne pokrivamo ga pamučnom krpom dok ne splasne.
Serviramo razvijeni burek topao sa garnirungom od kiselog mleka, jogurta i posut šarenom solju.