Način pripreme
Isecite kobasice na dva-tri parčeta, po želji možete da ih ostavite cele, ali tada će vreme za kuvanje biti duže.
Očistite povrće, luk isecite na krupno. beli luk na sitno. Stavite maslinovo ulje u duboki tiganj i zagrejte na ringli.
Zapržite parčiće kobasica 5 minuta dok ne postanu zlataste.
Sklonite sa tiganja i ocedite na kuhinjskom ubrusu.
Stavite u isti tiganj luk i pržite dok ne postane zlatast, dodajte beli luk, promešajate i kuvajte nekoliko sekundi, pazeći da ne pregorite beli luk.
Sipajt paradajz, dodajte kašičicu šećera, so, biberm origano i bosiljak. Promešajte i kuvajte 10 minuta na srednjoj temperaturi.
Na kraju dodajte kobasice, mešajte i skonite sa ringle. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Uzmite posudu za pečenje, sipajte smesu u nju i odozgo razbijte jaja na rastojanju jedno od drugog.
Pečete brzo jelo dok ne budu gotova jaja, oko 5 minuta.
Servirajte večeru sa kobasicama i jajima sa svežim peršunom.