Jednostavan krem Brule

24/05/2019
"Jednostavan i lagan desert sa kojima ćete pozvati praznik u kuću "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano177
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • vanila - 1 štapić
  • pavlaka - 300 ml, sa niskim procentom masti
  • mleko - 60 ml
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 50 g, fin, kristal
  • smeđi šećer - 100 g, svetao
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo rernu na 150 stepeni. Namažemo 4 posude za pečenje od 180 ml.

Presečemo štapić vanile po dužini. Izvadimo nožem semenke i sipamo u šerpu u kojoj smo pomešali pavlaku i mleko. Ugrevamo smesu na umerenoj vatri dok ne provri. Skidamo sa vatre i ostavljamo sat vremena da odstoji, da upiju mirise. Umutimo žumanca i šećer u posudi srednje veličine, velikom brzinom miksera dok smesa ne postane svetla i kremasta, dodajemo mešajući u pavlaku i mleko.

Procedimo smesu u posudu kroz finu cediljku i rasporedimo u posude. Stavljamo posude u dubok pleh i sipamo u nju vrelu vodu po sreidni posuda.

Pečemo krem Brule 35-40 minuta ili dok se smesa ne stvrdne.

Ostavljamo krem da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu, oko 1 sat i stavljamo u frižider bar 4 sata.

Posipamo svaku posudu ravnomernim slojem smeđeg šećera. Zaplimo gorionikom i karamelizujemo šećer dok se ne rastopi i ne postane zlatnobraon.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar