Način pripreme
Ovaj krem Brule je odličan desert za zimu i odlično iznenađenje za goste.
Sečemo gornji kraj bundeva kako bismo dobili poklopčiće. Pomoću supene kašike izvadimo semenke iz njih. Njih možemo da ispečemo nakon toga.
U malu šerpu sipamo slatku pavlaku i u nju dodajemo 30 g šećera.
Takođe dodajemo još cimeta i oba zrnca kiardamona. Pritiskamo kardamnon pre toga kako bi se otvorila zrnca i da puste svoje kvalitete ukusa i arome.
Na kraju dodajemo pastu od vanile i stavljamo na ringlu na srednju temperaturu.
Za to vreme razdvajamo 3 žumanca u veliku posudu. U žumanca dodajemo ostali šećer i mikserom mutimo nekoliko minuta.
Malo pre nego što je pavlaka zagorela, skidamo je sa ringle i veoma sporo je pomešamo sa žumancima pazeći da se oni ne preseku od teoplote pavlake.
Dok ih mešamo pavlaku provlačimo kroz cediljku kako bi se uklonili svi začini.
Uzimamo duboku tepsiju ili šerpicu. U nju stavljamo bundeve. Raspoređujemo smesu u njih.
U tepsiju sipamo vodu, tačno kao kod klasičnog krema brule, 2 prsta ipod kraja bundeve.
Zagrevamo rernu prethodno na 180°C.
Stavljamo njihove poklopčiće u rernu na 1:55 minuta. Nakon toga ih ostavljamo da se u potpunosti ohlade. Posipamo ih smeđim šećerom i flambiramo.
Neka vam je slatko sa ovim kremom Brule sa bundevom.