Način pripreme
Ugrevamo rernu na 150 stepeni. Namažemo 4 posude za pečenje od 180 ml.
Presečemo štapić vanile po dužini. Izvadimo nožem semenke i sipamo u šerpu u kojoj smo pomešali pavlaku i mleko. Ugrevamo smesu na umerenoj vatri dok ne provri. Skidamo sa vatre i ostavljamo sat vremena da odstoji, da upiju mirise. Umutimo žumanca i šećer u posudi srednje veličine, velikom brzinom miksera dok smesa ne postane svetla i kremasta, dodajemo mešajući u pavlaku i mleko.
Procedimo smesu u posudu kroz finu cediljku i rasporedimo u posude. Stavljamo posude u dubok pleh i sipamo u nju vrelu vodu po sreidni posuda.
Pečemo krem Brule 35-40 minuta ili dok se smesa ne stvrdne.
Ostavljamo krem da se ohladi dok ne dobije sobnu temperaturu, oko 1 sat i stavljamo u frižider bar 4 sata.
Posipamo svaku posudu ravnomernim slojem smeđeg šećera. Zaplimo gorionikom i karamelizujemo šećer dok se ne rastopi i ne postane zlatnobraon.