Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Jednostavan domaći krem brule

Jednostavan domaći krem brule

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Jednostavan domaći krem brule
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Danas ćemo vam predstaviti jedan od najpopularnijih francuskih deserata, etalon za kvalitet i klasu! Priprema se lako i neverovatno je ukusan."

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 1 litar, slatka
  • žumanca - 12 komada
  • šećer - 200 g
  • smeđi šećer - 60 g
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo u šerpi na ringli pavlaku, dodajemo šećer i mešamo, dok se ne istopi. Dodajemo i vanilu.

Mutimo žumanca dok se ne pretvore u krem.

Sklanjamo pavlaku i hladimo je.

U ohlađenu pavlaku dodajemo pažljivo kroz cediljku žumanca, uz neprestano mešanje.

Rasporedimo smesu u posudice.

Stavljamo posudice u posudu za pečenje, u koju nalivamo vodu do trećine visine posudica.

Pečemo na vodenoj pari na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: