Domaća torta po starom receptu

24/05/2019
"Otvaramo stare teftere i tamo vidimo šta - recept za najukusniju tortu, koju odmah sa vama delimo "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano293
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte nadošllo kiselo mleko sa sodom u njemu i promešajte. Dodajte vanilu i prosejano brašno, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Podelite smesu u tri jednake posude, u jednu dodajte kakao i promešajte.

U pleh, obložen papirom za pečenje i namazan sa malo masti, pecite 3 kore, jednu po jednu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite pečene kore i stavite na rešetku da se ohlade.

Za to vreme pripremite krem od jaja, pomešajte mleko i šećer u metalnoj posudi na tihoj vatri da provri. Posebno umutite jaja, dodajte mali deo mleka i brašno, mešajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.

Dodajte lagano smesu uz neprestano mešanje u mleko i mešajte dok se ne zgusne. Skinite krem sa vatre i dodajte maslac, mešajte dok se potpuno ne rastopi i dok ne upije krem.

Sastavite tortu tako što smenjujete: žutu koru - krem, braon koru - krem, žutu koru - krem, namažite tortu sa strane kremom i ukrasite sa malo mlevenih oraha i parčetom rendane čokolade.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar