Potaž od povrća

spineatspineatPočetnik1
28/05/2019
"Uživajte ovom jedinstvenom ukusu svežine i zdravlja, ovaj vas obrok ne može ostaviti ravnodušnim!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 manja glavica
  • šargarepa 3 - 4 veće
  • crni luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • limun
  • svež peršun
  • pinjole - po želji
  • jogurt - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu u šerpicu na najjaču vatru da se kuva, uporedo dok ona ne proključa, operite povrće, očistite i iseckajte kako bi se što brže skuvali.

Ubacite ga u vodu, ključalu ili pre, ako ste brzi. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri dok povrće ne omekša, u zavisnosti od jačine vašeg šporeta, 10-tak minuta. Kada je skuvano, povrće procedite ali sačuvajte vodu.

Ubacite u blender i dodajte so, biber, kurkumu i malo te skuvane vode. Dodajte vodu po želji, koliko volite da potaž bude gust. Malo po malo, imajte strpljenja da se sve sjedini ako vam blender nije previše jak.

Zatim u blender dodajem limun, pola šolje jogurta i svež peršun. Sve dobro izblendam.

Serviranje je vreme da budete kreativni. Ja stavljam malo jogurta u svaku činiju, promešam blago kašikom da se dobije ono prelivanje kao mlečni put, pospem malo pinjola, peršuna i bibera i potaž je spreman.

Uživajte ovom jedinstvenom ukusu svežine i zdravlja, ovaj vas obrok ne može ostaviti ravnodušnim!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar