Način pripreme
Stavite vodu u šerpicu na najjaču vatru da se kuva, uporedo dok ona ne proključa, operite povrće, očistite i iseckajte kako bi se što brže skuvali.
Ubacite ga u vodu, ključalu ili pre, ako ste brzi. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri dok povrće ne omekša, u zavisnosti od jačine vašeg šporeta, 10-tak minuta. Kada je skuvano, povrće procedite ali sačuvajte vodu.
Ubacite u blender i dodajte so, biber, kurkumu i malo te skuvane vode. Dodajte vodu po želji, koliko volite da potaž bude gust. Malo po malo, imajte strpljenja da se sve sjedini ako vam blender nije previše jak.
Zatim u blender dodajem limun, pola šolje jogurta i svež peršun. Sve dobro izblendam.
Serviranje je vreme da budete kreativni. Ja stavljam malo jogurta u svaku činiju, promešam blago kašikom da se dobije ono prelivanje kao mlečni put, pospem malo pinjola, peršuna i bibera i potaž je spreman.
Uživajte ovom jedinstvenom ukusu svežine i zdravlja, ovaj vas obrok ne može ostaviti ravnodušnim!