Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Potaž od zelenog povrća

Potaž od zelenog povrća

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Potaž od zelenog povrća
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusan i zdrav potaž, možete ga jesti svaki dan"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 s.k.
  • crni luk - 1 kom.
  • brokoli - 1 kom.
  • grašak - 1 šolja
  • bebi spanać - 250 g
  • bujon od povrća - 700 ml
  • peršun - 3 s.k.
  • indijski orah - 150 g
  • beli luk - 1 čen
  • kora limuna - 1 kom.
  • voda - 300 ml
  • za dekoraciju
  • čili sos
  • jogurt
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj divan recept počinjemo dan ranije. Uveče stavimo indijski orah u posudu i prelijemo ga sa 300 ml prokuvale vode.

Sutradan procedimo indijski orah i stavimo ga u blender sa 300 ml druge vode, tome dodamo i beli luk i narendanu koru od limuna. Na maslinovom ulju u šerpi dodamo sitno iseckan crni luk, a kad omekša dodamo i cvetove brokolija i grašak.

Dinstamo par minuta, po onda naspemo bujon. Ne ceo već samo da pređe preko povrća. Kuvamo desetak minuta. Štapnim mikserom izblendamo sve u šerpi, pa dodamo bebi spanać.

Kuvamo manje od 5 minuta i opet izblendamo. Dodajemo ostatak bujona i kremasti sos od indijskog oraha. Kuvamo 5 minuta, serviramo i dekorišemo po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: