Đuvečare na grčki način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Đuvečare na grčki način
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Očaravajuće na ukus i sa neodoljivom aromom - ove đuvečare na grčki način su pravi hit"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg (svinjski kare ili plećka)
  • krompir - 1 kg
  • crveni luk - 1 velika glavica
  • paradajz - 1 konzerva ili 3 sveža
  • masline - 10 komada, zelena, bez koštica
  • masline - 10 komada, crne, bez koštica
  • biber
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno svake đuvečare sipajte po malo maslinovog ulja. Isecite meso na kocke i rasporedite jednako u sve đuvečare. Krompir isecite po vašem izboru i takođe dodajte.

Crveni luk isecite na polumesece i dodajte zajedno sa maslinama. Ponovo prelijte sa malo maslinovog ulja i dodajte paradajz iz konzerve ili pasiran svež paradajz.

Sipajte po malo vode, oko 1 šolju, začinite začinima i pecite dok ne bude gotovo. Pre serviranja pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: