Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
U tiganju, na maslinovom ulju, prodinstajte sitn naseckani luk, celer, šargarepu nasečenu na kockice i so. Promešajte i dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajtemleveno meso i pržite uz mešanje da bude u mrvicama. Dolijte oko 600 g paradajza iz konzerve, dodajte beli luk nasečen na listiće, cimet, sveže mleveni biber i vino. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka oko 10-15 minuta.
Za to vreme skuvajte makarone prema uputstvu sa pakovanja, ocedite ih i dodajte im maslac i 50 g narendanog parmezana. Promešajte.
Pripremite Bešamel sos od maslaca, brašna, soli i mleka. Dodajte muskatni orašćić po ukusu.
U odgovarajuću posudu prvo sipajte Bešamel sos, nakon toga gotove makarone i prelijte ih sosom od paradajza i mlevenog mesa, a na kraju ponovo sve prelijte Bešamel sosom. Pokrijte rendanim parmezanom.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 50-60 minuta.