Prhki kolač sa rikotom i jagodama

26/05/2019
"Ako vam liči na nežnu izjavu ljubavi, da znate da niste pogrešili - tačno je "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 360 g
  • maslac - 120
  • rikota - 250 g
  • pavlaka - 200 ml 30 %
  • šećer u prahu - 100 g
  • jagode - 200 - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljemo u blenderu. Rastopimo maslac, ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi i sipamo preko keksa. Promešamo dok se dobro ne namaže i dok se ne stvore mrvice.

Kalup sa obručem obložimo papirom za pečenje prečnika oko 20-22 cm. Sipamo u kalup polovinu smese sa keksom, poravnamo. Ostavljamo u frižideru 30 minuta. Ostavljamo i drugi deo sa keksom u frižider.

Rikotu sipamo u posudu, dodajemo šećer u prahu i mutimo mikserom oko 2-3 minuta.

U posudu umutimo pavlaku na sneg.

Umućenu pavlaku dodajemo u porcijama u rikotu i mutimo mikserom na najnižoj brzini.

Vadimo iz kalupa iz frižidera.

Sipamo polovinu krema na keks i pokrivamo sitno iseckanim jagodama. Odozgo na čizkejk dodajemo preostali deo krema. Poravnamo.

Kolač pospipamo ostalim mrivcama keksa. Ostavljamo 3-4 sata u frižideru.

Kad se prhki kolač dovoljno ohladi, pokrivamo ga sa nekoliko isečenih krišaka jagoda za dekoraciju i posipamo sa malo šećera u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar