Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Prhki kolač sa rikotom i jagodama

Prhki kolač sa rikotom i jagodama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2163k214
Prhki kolač sa rikotom i jagodama
Fotografije: marcheva14
4 / 5
26/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ako vam liči na nežnu izjavu ljubavi, da znate da niste pogrešili - tačno je"

Potrebni sastojci

  • keks - 360 g
  • maslac - 120
  • rikota - 250 g
  • pavlaka - 200 ml 30 %
  • šećer u prahu - 100 g
  • jagode - 200 - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljemo u blenderu. Rastopimo maslac, ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi i sipamo preko keksa. Promešamo dok se dobro ne namaže i dok se ne stvore mrvice.

Kalup sa obručem obložimo papirom za pečenje prečnika oko 20-22 cm. Sipamo u kalup polovinu smese sa keksom, poravnamo. Ostavljamo u frižideru 30 minuta. Ostavljamo i drugi deo sa keksom u frižider.

Rikotu sipamo u posudu, dodajemo šećer u prahu i mutimo mikserom oko 2-3 minuta.

U posudu umutimo pavlaku na sneg.

Umućenu pavlaku dodajemo u porcijama u rikotu i mutimo mikserom na najnižoj brzini.

Vadimo iz kalupa iz frižidera.

Sipamo polovinu krema na keks i pokrivamo sitno iseckanim jagodama. Odozgo na čizkejk dodajemo preostali deo krema. Poravnamo.

Kolač pospipamo ostalim mrivcama keksa. Ostavljamo 3-4 sata u frižideru.

Kad se prhki kolač dovoljno ohladi, pokrivamo ga sa nekoliko isečenih krišaka jagoda za dekoraciju i posipamo sa malo šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Kristina Nikolić
Kristina Nikolić
Ima li neka manje kalorična alternativa za pavlaku?
23.03.2020 17:36