Dinstana zečetina na lovački način

27/05/2019
"Nije lovac onaj koji zna kako da odstreli zeca, nego onaj koji zna kako se priprema aromatičan dinstani zec na lovački način "
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano258
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i beli luk sitno i dinstajte 5 minuta u maslinovom ulju.

2. Za to vreme isecite kobasicu i slaninu na kockice i stavite u luk. Kuvajte još 8 minuta na umerenoj vatri.

3. Zec će vam biti potreban u komadima od 4 cm, zato je dobro da ga prethodno iseckate, još kad ga kupite u prodavnici ili da ga isečete vi specijalno kuhinjskom sataricom, pazite da ne izmrvite kosti previše, da ne padnu u jelo mali komadi.

4. Stavite komade mesa u sve ostalo na vatri i pržite 5 minuta, periodično mešajte.

5. Sipajte so, paradajz, izrendana, vino, brendi, biber i majčinu dušicu. Kuvajte sa otvorenim poklopcem 2 minuta, nakon toga poklopite posudi i ostavite da se dinsta 20 minuta.

6. Očistite pečurke, pažljivo ih oljuštite, nemojte ih prati da ne upiju vodu. Možete ih brzo oprati i posle osušiti.

7. Isecite ih na četvrtine i dodajte u jelo. Ponovo kuvajte sa zatvorenim poklopcem još 20 minuta. Po želji možete sipati i malo vode da imate više sosa.

8. Gotovog dinstanog zeca na lovački način servirajte toplog, posutog svežim peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar