Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Dinstani zec sa arpadžikom i vinom na grčki način

Dinstani zec sa arpadžikom i vinom na grčki način

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Dinstani zec sa arpadžikom i vinom na grčki način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Neverovatni Grci znaju da pripreme najukusnijeg i najsočnijeg dinstanog zeca sa arpadžikom - sada znate i vi"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • arpadžik - 300 g
  • paradajz - 250 ml, pire
  • crno vino - 60 ml, suvo
  • voda - 600 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati u tiganju 6 kašika maslinovog ulja i u njemu propržiti zeca isečenog na porcije, pa izvaditi i na istoj masti propržiti oljušten i na kockice isečen crni luk.

U drugom loncu zagrejte preostalo maslinovo ulje i propržite očišćeni arpadžik.

U veći lonac stavite zeca, crni luk i arpadžik, dodajte lovorov list i biber, posolite, zalijte paradajz pireom, vinom i vodom i dinstajte jelo 3 sata na veoma laganoj vatri.

Ako volite da kuvate zeca, probajte ove recepte za janiju od zeca i pečenog zeca sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: