Način pripreme
Uzimamo posudu i u nju prosejemo brašno. U brašno dodajemo 1 prašak za pecivo i mešamo da se dve smese ujedine.
U drugoj posudi odvajamo belanca od žumanaca. Mutimo belanca sa prstohvatom soli u sneg pomoću miksera. Žumaca u drugoj posudi mutimo isto mikserom. U njih dodajemo šećer i nastavljamo da mutimo.
U smesu sa žumancima dodajemo vanilu i postepeno brašno. Mešamo dobro kašikom.
Mešamo dve smese - ovu sa belancima i drugu sa žumancima, Pažljivo promešamo špatulom.
Sipamo smesu u posudu za pečenje postavljenu pek papirom. Zagladimo. Pečemo u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok ne bude gotovo. Nakon što se ispeče ostavljamo ga da se malo ohladi.
Vadimo, okrećemo na navlaženu krpu i pažljivo odlepimo papir.
Mažemo slatkom od šljiva i uvijamo u rolat pomoću krpe. Posipamo obilno šećerom u prahu. Posle obilno posipamo i cimetom. Nakon što je gotovo, sečemo na parčiče.