Rolat sa slatkom od bresaka

01/04/2019
"Rolat sa slatkom od bresaka - razlog broj jedan zašto nikad, ali nikad nećemo držati dijete "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru od patišpanja
  • brašno - 5 supenih kašika
  • šećer - 5 supenih kašika
  • jaja - 5 komada
  • za slatko od bresaka
  • breskve - 5 komada
  • voda - 1 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 štapić
  • za krem od pavlake
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • šećer u prahu - 50 g
  • bela čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu kore od patišpanja mikserom umutite jaja, šećer i brašno. Sipajte smesu u pravougaoni ravan pleh, obložen papriom za pečenje. I poravnajte. Pecite koru u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Očistite breskve od koštica i pecite u rerni nekoliko minuta.

Za to vreme u dubokoj tiganju pomešajte vodu i šećer i ostavite tečnost da se zgusne. Isecite na kockice zapečene breskve i dodajte u šećerni sirup. Ostavite slatko da vri.

Umutite pavlaku i pomešajte sa šećerom u prahu i pastom od vanile. Ratopite na pari čokoladu.

Izvadite koru od patišpanja i uvijte u rolat, dok je još topao. Odvijte rolat, prelijte sirupom iz slatkog, namažite kremom od pavlake i ponovo uvijte. Ostavite rolat da se ohladi i isecite ga.

Ukrasite sa slatkom od bresaka, belim čokoladom i pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar